Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÚRÓS-FEHÉRJÉS PITE

2012.09.23

HOZZÁVALÓK:

-15 dkg zsírszegény túró


-3 evőkanál olíva olaj

-1 tojássárgája

-1 csipet só

-1,5 teáskanál sütőpor

-15 dkg teljes kiőrlésű liszt (fele lehet zabliszt)

-ízlés szerint nyírfacukor

-2 evőkanál diabetikus baracklekvár

-4.5 dl zsírszegény tej



-3 evőkanál t.kiőrlésű vagy tönkölyliszt

-2 adag vaníliás fehérjepor

-35 dkg túró

-2 teáskanál zselatin

-Gyümölcs (pl.: barack)




1. A tészta elkészítése: robotgéppel összekeverjük a túrót a tojássárgáját a sót,nyírfacukrot, az olajat, majd apránként a sütőporos lisztet. A szemcsés tésztát kézzel átgyúrjuk, cipót formálunk belőle és kinyújtjuk a formánk átmérőjénél (24 cm) nagyobbra. (nem baj, ha nem teljesen szabályos, mert a formában is alakíthatjuk egy kissé) a tésztát beletesszük egy kimargarinozott és kilisztezett formába. Elektromos sütőben 180-190°C-on 25 perc alatt megsütjük.

2. Krém elkészítése: A tejet a liszttel csomómentesre keverjük és nagyon sűrűre főzzük. Miután valamelyest meghűlt, belekavarjuk a fehérjét. Ez meghígítja a masszánkat. Kézi habverővel belekeverjük a túrót. Amennyiben nem elég édes, nyírfacukrot tegyünk még bele. Közben a zselatint a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és mikor meghűlt és sűrűsödni kezd, a krémmel elkeverjük. A gyümölcsöt összedaraboljuk, vagy összeturmixoljuk és a krémhez adjuk. A kész masszát a már lekvárral megkent tésztára adagoljuk, úgy hogy ne csurogjon le róla a krém. Hűtőben pár óra alatt megdermed.



Tipp:



Ha a tésztánk széle nem eléggé magas, akkor visszatesszük a kapcsos tortaformába, és ott öntjük rá a krémet, és úgy dermesztjük meg. Reggelre a formáját felveszi és nyugodtan lekapcsolhatjuk, nem folyik szét.

Intenzívebb vaníliás íz elérése érdekében tegyük bele fél rúd vanília kikapart belsejét a krémbe.
598473_456796451015318_568709635_n.jpg