Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FRISSÍTŐ CITROMOS-UBORKÁS JÉGKRÉM :-)

2012.09.23

A citromos-uborkás jégkrém elsőre igazán bizarr és különös hűsítőnek tűnhet, pedig tényleg ízletes és kellemes finomság. Elkészítése is roppant egyszerű, s nem mellesleg igen látván

yos is az ubis jégkrém, így akár a kerti partik és a zsúrok nagy kedvence lehet.


Hozzávalók (3-4 jégkrémhez):

-1 fél kígyóuborka
-1 friss, lédús citrom
-2 csészényi víz
-méz (nyírfacukor)

Elkészítés:

1, A kettévágott, kimagozott citromot facsarjuk ki, majd adjuk hozzá az előzőleg behűtött vízhez.
2, A citromos vizet ízlés szerint ízesítsük édesítővel, ami a legszerencsésebb esetben méz, vagy bármilyen természetes édesítő.
3, Az így kapott limonádészerű levet töltsük a jégkrémformákba (ha nincs otthon, akkor kimosott joghurtos doboz is megfelel a célnak) majd tegyük be 40 percre a mélyhűtőbe.
4,Ez idő alatt a kígyóuborkát mossuk meg, majd reszeljük le. A kiszabott idő lejárta után vegyük ki a jégkrémformát és próbáljuk kicsit összekeverni, összezúzni a kialakulófélben lévő jégkristályokat, majd adjunk minden formához egy kis evőkanálnyi uborkát.
5, A poharak közepébe helyezzük el a pálcikákat, majd fedjük le a jégkrémeket alufóliával. 3-4 órát pihentessük a mélyhűtőben míg fogyasztásra kész lesz.
315464_473316789363284_1163499139_n.jpg