Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csirkecombok zöldség ágyon római tálban

2012.09.23

A római tál nagyszerű találmány, mert még a legügyetlenebb háziasszony is mennyei, étterembe illő fogásokat tud benne elkészíteni. Így hát ne habozz, kapd elő a kamra mélyéről, és áztasd egy órára hideg vízbe, nehogy sütés közben elpattanjon.

Csak dobáld vagy rétegezd bele a húsokat, zöldségeket, tedd be hideg sütőbe, gyújts alá, és több gondod nincs is rá
. :)

Hozzávalók:

50 dkg burgonya(fele édesburgonya)
15 dkg gomba
4 csirkecomb
2 sárgarépa
1 kisebb fej karfiol
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olaj

bors

A római tálat áztasd be hideg vízbe legalább egy órára. A krumplit alaposan mosd meg, és héjával együtt főzd meg sós vízben. A csirkecombokat sózd, borsozd ízlésed szerint, és forró olajban süsd meg.

A krumplit főzés után hámozd meg, majd a gombával,a karfiollal és a répával együtt darabold fel. Rétegezd a tál aljára, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Helyezd a húsokat a zöldségágyra, és szórd a tetejére a vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Fedd le a tálat, és tedd be a hideg sütőbe. Nagyjából 200 fokon, 40 perc alatt párold meg a húst. Ezután vedd le a fedőt, és még 20 percig süsd, hogy megpiruljon. A zöldségekkel tálald.
564716_482218331806463_2132244492_n.jpg